25 Μαΐου 2015

Εικόνες ντροπής στην ξεχασμένη κυριολεκτικά άνω πλατεία Κατοχής!!!

katochinews@gmail.com
πλατεία
Οι κάτοικοι της επάνω πλατείας στην Κατοχή έχουν θυμό-πίκρα και νιώθουν ξεχασμένοι και η απογοήτευση στα μάτια ειδικά των μεγαλύτερων εμφανής.
Μάταια οι γειτόνισσες προσπαθούν να καθαρίζουν, να ασπρίζουν τους χώρους γύρω από την πλατεία αφού ότι και να κάνουν η κατάσταση έχει ξεφύγει. 

"- Να έρθουν οι εθελοντές ξανά για να γυαλίσει ο τόπος  κι εμείς από κοντά να βοηθάμε, - βλέπεις ότι είμαστε λες και ζούμε σε λόγγο, - τι τους θέλουμε δημαρχέους - αντιδημαρχέους  και παραπανίσιους αφού μόνο ψήφο θέλουνε να δέσει η καρέκλα τους και εμείς μετά ας πάμε στον αγύριστο, Ακούς; μην ντρέπεσαι και όπως στα λέω να τα γράψεις..." πολλά και διάφορα μας λένε ειδικά οι γιαγιούλες που ούτε στα γεράματα δεν ησυχάζουν και με το δίκιο τους φυσικά.

(Πονάνε οι σκληρές κουβέντες; δεν είναι δικά μας λόγια είναι των αγανακτισμένων κατοίκων). 

Τα σπίτια τους πεντακάθαρα και ασπρισμένα, η πλατεία; καθαρή κατά το πλείστον από χαρτάκια αλλά οι παρακάτω φωτογραφίες μόνο επαίνους δε μοιράζουν στους υπεύθυνους καθαριότητας.
Και να θυμίσουμε ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από τις εικόνες που θα δείτε είναι ο πολιούχος της Κατοχής ο Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου  που κάθε μέρα και κάθε Κυριακή ο κόσμος επισκέπτεται.
Στις φώτο που έχουμε είναι και το αγνώριστο του Γουλιμή απομεινάρι, που από τα αγριόχορτα έχει γίνει ξανά ζούγκλα.... τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τον ιστορικό πύργο της κυρά Βασιλικής που και αυτός δε "φαίνεται" πλέον και ας είναι στο κέντρο της Κατοχής στην κορυφή του λόφου! 
Να υπενθυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία των εθελοντών κατοίκων του χωριού καθαρίστηκαν πριν ένα χρόνο αυτοί οι χώροι. 
Θέλει ξανά καθαρισμό και βάψιμο ή τουλάχιστον ασβέστη για να γυαλίσει... και στις δύσκολες ημέρες κρίσης πόσο κοστίζουν αυτά; έχει υπαλλήλους καθαρισμού διαθέσιμους για την Κατοχή ο δήμος μας ;

πλατεία

πλατεια


πλατεία

Αρχοντικό Γουλιμή

Αρχοντικό Γουλιμή

Αρχοντικό Γουλιμή

Αρχοντικό Γουλιμή

Αρχοντικό Γουλιμή

πλατεία

πλατεία

πλατεία εσωτερικό μνημείο πεσόντων 

πλατεία εσωτερικό

πλατεία

πλατεία