03 Μαΐου 2015

Βιβλίο & Τέχνες είναι μια ψυχολογική τόνωση; [Ηλίας Λουκάς]



Το πιο σημαντικό στη ζωή σου είναι να καταφέρεις να κρατήσεις την αυτοπέποιθησή σου σε μια θέση για να μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες και στις ψυχικές σου διαταραχές που θα παρουσιαστούν σε στιγμές στη ζωή σου οι οποίες αν δεν προσεχθούν μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα φέρουν.
Ο σκοπός είναι να γίνεις πιο δημιουργικός άνθρωπος πρώτα για σένα και μετά για τους άλλους για να παράγεις θετική ενέργεια κάτι που απαιτεί η κοινωνική συμβίωση αλλά και εσύ ως πνευματικά υγιής χαρακτήρας.
Όπως λέει και ο συγγραφέας
 Rob Yeung "Πίστεψε στον εαυτό σου, κι όλα θ’ αλλάξουν!
Αυτοπεποίθηση σημαίνει να πατάς γερά στα πόδια σου, ν’ αξιοποιείς τις ικανότητές σου, να διεκδικείς αυτό που θέλεις στη δουλειά, στις σχέσεις, σε κάθε τομέα της ζωής."

Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας μια τέχνη μια διέξοδο μια δυνατότητα η οποία θα μας βοηθήσει να έχουμε θετική σκέψη και ικανοποίηση που θα μας ανεβάσει τη διάθεση.
Η ζωή μας είναι έτσι και κρύβει λάθη και σωστά, άλλα ίσως τα προλάβουμε εγκαίρως και άλλα με τον καιρό. Τι σημαίνει αυτό, ότι όλα έχουν ανατραπεί; Αν αφεθούμε σε αυτό το συλλογισμό τότε ανοίγουμε βαθιές πληγές στην ψυχική μας υγεία και υστερούμε στην κοινωνική μας προσφορά.
Η βοήθεια ψυχολόγου αλλά και η συζήτηση με ανθρώπους που θα εμπιστευτείς θα βοηθήσει πολύ. Σωστό ναι μεν το βήμα αυτό αλλά με τα χέρια κάτω δε μπορείς να στηριχτείς αν δεν προσπαθήσεις κι εσύ με το δικό σου τρόπο να ανακαλύψεις και να εξωτερικεύσεις χαρίσματα που έχεις βαθιά μέσα σου κρυμμένα,τα οποία για να τα καταφέρεις πρέπει να τα πιστέψεις πρέπει να τα στηρίξεις.
Αυτές οι θετικές επιβεβαιώσεις - τονώσεις θα μας δώσουν τη δύναμη να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να χτίσουμε μια βάση.
Η νοερή αναπαράσταση είναι η δημιουργία μιας εικόνας σαν να βλέπεις σε ταινία την αυτοβιογραφία σου που εκεί θα δεις ότι για να φτάσεις στο ζενίθ θα πρέπει να ξεπεράσεις τους φόβους σου αλλά και τις ανασφάλειές σου που θα πελαγώσουν το νου σου.
Πολλές φορές οι λύσεις είναι αποτελεσματικές στην καθημερινότητά μας και δεν έχουν κόστος ή μια άδικη σπατάλη χρόνου. Αρκεί όμως να τις προσεγγίσουμε σωστά, αρκεί να κάνουμε το πρώτο βήμα.
  • Το βιβλίο παρέχει αυτή τη δυνατότητα να καθαρίσει την αρνητική διάθεση που σε κατέχει ή το φόβο μιας αποτυχίας. Σε ξεκουράζει και νιώθεις για λίγο για όσο το προσπαθείς ότι ζεις μια απόδραση από ότι σε μπερδεύει.
  • Η ζωγραφική απασχολεί την ικανότητα στη δημιουργία, σε δοκιμάζει και σε ωθεί να κάνεις κάτι όμορφο αρεστό σε σένα και στους άλλους. 
  • Μια τέχνη και κατασκευές, ναι μεν θα κοπιάσεις για να τα καταφέρεις αλλά το αποτέλεσμα θα σου δώσει ικανοποίηση και έτσι θα ανακαλύπτεις δυνατότητες που ίσως δεν το ήξερες ότι κρύβεις μέσα σου.
  • Η μουσική έχει το προνόμια να αγαλλιάζει την ψυχή, να μιλάει μαζί της να εκφράζεται μέσα από τις νότες. Δοκίμασε να παίξεις ή να ακούσεις, να εκφραστείς και να ηρεμήσεις.
Μια μικρή αναφορά που θα σε βοηθήσει μέσα από καθημερινές στιγμές να νιώσεις καλύτερα να πάρεις την ευκαιρία να μην είσαι αδρανής. 
Πίστεψε στον εαυτό σου για να μπορέσεις να νιώσεις δημιουργικός και να έχεις συμμετοχή στην ολοκλήρωση του παζλ στην κοινωνία και στη ζωή σου. 

Ηλίας Λουκάς
Katochinews@gmail.com