06 Μαΐου 2015

Τι θα φάμε σήμερα; Γίγαντες στο φούρνο με φέτα

Περιγραφή

Γίγαντες στο φούρνο με φέτα και πιπεριά! Για μερακλήδες!
Γίγαντες στο φούρνο με φέτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γίγαντες
  • 4 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 - 2 πιπεριές κόκκινες (ή άλλο χρώμα εάν επιθυμούμε)
  • 2 καρότα κομμένα κύβους
  • 1/2 χούφτα σέλινο
  • 150 γρ. φέτα
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τους γίγαντες σε μία κατσαρόλα μαζί με το καρότο μέχρι να μαλακώσουν, για 50 λεπτά με μία ώρα περίπου.
  2. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.
  3. Μόλις οι γίγαντες έχουν μαλακώσει τους απλώνουμε σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι και το σκόδο, το σέλινο, την πιπεριά, το λάδι, αλάτι-πιπέρι και νερό χωρίς να καλυφθούν οι γίγαντες εντελώς.
  4. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 - 40 λεπτά περίπου.
  5. Όταν περάσει ο χρόνος αυτός βγάζουμε τους γίγαντες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πιεί αρκετό ζουμί, και θρυμματίζουμε στο πυρέξ τη φέτα και ανακατέβουμε να πάει παντού.
  6. Τους βάζουμε για 15 λεπτά ακόμη στους 200 βαθμούς μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αυτό θα το κρίνετε και με το μάτι για το πότε πρέπει να τους βγάλετε.
  7. Έτοιμοι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για αυτούς που τους αρέσουν οι γίγαντες έξτρα-τραγανοί, τα τελευταία 15 λεπτά μπορείτε να βάλετε το φούρνο στο γκριλ!