18 Μαΐου 2015

Πέννες με σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο

Πέννες με σάλτσα ντομάτας και ανθότυρο

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
2 κουτιά ντοματάκια

λίγο κρεμμύδι
5 μανιτάρια Πλευρώτους ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια  ανθότυρο
παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
αλάτι

 

Εκτέλεση

Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Σε ένα πυρέξ ρίχνετε αρκετή σάλτσα ντομάτας και με την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με  τα ζυμαρικά και τα κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε το ανθότυρο, την παρμεζάνα τριμμένη, τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη.
Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι το τυρί να αποκτήσει σκούρο χρώμα.