11 Μαΐου 2015

Αλμυρό κέικ με παρμεζάνα

Υλικά για μία στενόμακρη φόρμα
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 6 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι
  • αλεύρι και βούτυρο για το εσωτερικό της φόρμας
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μπέικιν, λίγο αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά.