04 Μαΐου 2015

Αποκλειστική ξενάγηση στο ναυάγιο του Τιτανικού...


Ήταν Τετάρτη 10 Απριλίου του 1912, όταν ο Τιτανικός θα ξεκινούσε για το παρθενικό του ταξίδι που έμελλε να ήταν και το τελευταίο του.
Το θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να συναρπάζει, να συγκινεί και να μαγνητίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία Bluefish, προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται, μία ιδιωτική ξενάγηση στο ναυάγιο του μοναδικού υπερωκεανίου που βυθίστηκε ποτέ από παγόβουνο. Όσοι έχουν την άνεση να διαθέσουν το ποσό των 60.000 δολαρίων, μπορούν να κάνουν μια βουτιά στο βάθος της ιστορίας και στα 12.500 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να αντικρίσουν από κοντά ότι απέμεινε από το θρυλικό πλοίο.
Η κατάδυση στα άδυτα του Τιτανικού διαρκεί συνολικά 12 ώρες και στην τσουχτερή τιμή περιλαμβάνονται τα γεύματα, η διαμονή και ένα προσωπικό video. Τα χρήματα δίνονται για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας από το Shirshov Institute of Technology, η οποία συλλέγει δεδομένα για κάθε κατάδυση, καθώς και δείγματα (αλλά όχι αντικείμενα) και αρχεία εικόνων.
Μέχρι στιγμής 40 άτομα έχουν επιλέξει να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διευθυντής της Bluefish, Steve Sims: «Έχουμε στείλει πάνω από 40 άτομα εκεί κάτω. Ο Τιτανικός εξάπτει το μυαλό και τη φαντασία του ευρύτερου κοινού. Την υπηρεσία έχουν επιλέξει από δισεκατομμυριούχοι στο χώρο της τεχνολογίας, μέχρι νοικοκυρές».