08 Μαΐου 2015

ΜΠΟΜΠΙ (ΒΟΒΒΥ) [Γεώργιος Καλόκληρος ]

                                                              ΜΠΟΜΠΙ (ΒΟΒΒΥ)





Ο μύθος του χωρίου αναφέρετε ,στον σκύλο του μπάρμπα Μιλτιάδη , ότι ήταν ένα καλοκάγαθο και κοινωνικότατο σκυλί που πήγαινε στα καφενεία και στις ταβέρνες  και όλοι τον χαιρετούσαν με το γεια σου Μπομπι και νόμιζε ο κακόμοιρος ότι ήταν όλοι φίλοι του .Μα να όμως όταν τον έβλεπαν μόνο του, μακριά από τον μπάρμπα Μιλτιάδη, του έλεγαν Ουστ άντε πνίξου Μπομπι και ο
δύστυχος  από απόγνωση ,είναι το μοναδικό σκυλί στον κόσμο  που έγινε αυτόχειρας , το έκανε πράξη .
Η κοινωνία  της Κατοχής  σαν ενημέρωση έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο ….μικρός ,αδύναμος ,ανύπαρκτος;….μην διαθέτοντας κανένα άλλο που από την στιγμή οι  Εκλεγμένοι   ( Τοπικοί η Δημοτικοί Σύμβουλοι ) απουσιάσουν. 
Αυτό που συζητείτε στα καφενεία  και στα σπίτια είναι το τι γίνετε στα αλλά διαμερίσματα όχι βέβαια για τα αυτονόητα  και εάν απευθυνθούμε στους Πολιτικού μας θα μας λένε ότι στην Κατοχή γίνονται έργα δηλαδή τα αυτονόητα , καθαριότητα , βουλώνουν καμία λακκούβα στους δρόμους ,γήπεδα ( εάν υποβιβαστεί ο ΑΟΤρίκαρδος ένα μερίδιο ευθύνης έχει και ο Δήμος( έχει συνέχεια ) που ανάγκασε την ομάδα να παίξει το πρωτάθλημα όλο εκτός έδρας ), αποχέτευση (λες και χρησιμοποιούμε ακόμα τις παλιές χέστρες ,Αγ  Θεοδώρου, Αγ Παρασκευής ,γιόλακα  κλπ  και τα φύλλα από μολόχα για χαρτί υγείας ) νεκροταφείο (σαν να μας πετάμε στο ποτάμι και έχουν πουληθεί και χωράφια για την κατασκευή του ),Συγγρού ευτυχώς έγινε . Στα αλλά διαμερίσματα γίνονται έργα  Εξωραϊστικά ,Ανάπλαση δρόμων και πλατειών  κλπ που δίνουν μια άλλη ομορφιά και αίγλη στο κάθε χωριό….. και να σκεφτούμε ότι κανένα τοπικό Συμβούλιο της Κατοχής δεν έχει πάρει  μια απόφαση  η έχει θέση θέμα να αλλάξει το όνομα σε Οινιάδες η Νέα Οινιάδες δίνοντας μια οντότητα στην ονομασία του χωρίου. Τα τελευταία έργα Ανάπλασης έγιναν στην Κατοχή πριν μια 20ετια επί μακαρίτη Προέδρου Παναγιώτη Μπαλωμένου ( ποτάμι ,δενδροφυτεύσεις ,Κούλια κλπ ).Μας κατάντησαν αυτοί οι κύριοι να  είμαστε ευαίσθητοι στα ανούσια και αναίσθητοι στα σημαντικά.
Άλλες μορφές διαμαρτυρίας( απεργία πείνας ,δέσιμο με αλυσίδες ,κλείσιμο δρόμων ) δεν χρησιμεύουν σε τίποτα παρά μόνο μας δίνουν ένα λεπτό δημοσιότητας γιατί θα έλθουν οι κύριοι Πολιτικοί και θα μας πουν ναι έχετε δίκιο… ΘΑ  ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ να  το κάνουν κοροϊδεύοντας και  νομίζοντας ότι έτσι βρήκαν την βαλβίδα εκτόνωσης για αποφόρτιση και σπείροντας διχόνοια…..παραμένοντας πιστοί  στην γραμμή που έχουν  χαράξει προς την Κατοχή…..ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ  . Η υπόσχεση  των Πολιτικών δεν κοστίζει τίποτα και ούτε τιμωρείτε ενώ η δικια μας τιμωρείτε από τον νόμο (αθέτησης δημόσιας υπόσχεσης ) μόνο να σκεφτούμε το τι υποσχεθήκαν κάτω από τον πλάτανο ως και εξωτικά πτηνά να μας φέρουν. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους άλλους υπάρχουν (γίνονται έργα  ορατά),μα και να μην υπήρχαν λεφτά τότε τα  ΕΝΟΙΚΙΑ των  χωραφιών της Κατοχής 50000ευρω περίπου να μας πουν που ΠΑΝΕ και που Χρησιμοποιούνται .Ας μας πουν οι εκλεγμένοι  Τοπικοί και Δημοτικοί τι προτάσεις έχουν κάνει  για Αναπλάσεις στην Κατοχή  όχι βέβαια όπως παλιά που έβαζαν τον υδραυλικό να καταγράφει όλα τα στενά του χωρίου για ανάπλαση .

Η μόνη λύση για μας θα είναι ,φωνάζοντας τους τι έργο ετοίμασες ΜΠΟΜΠΙ για την Κατοχή να τους αναγκάσουμε να παραιτηθούν και οι επόμενοι να το σκεφτούν καλά  πριν πολιτευτούν.                                                                                     

Γεώργιος Καλόκληρος