13 Μαΐου 2015

Συνωστισμός στο προσκύνημα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας -Ουρά... χιλιομέτρων [εικόνες]

Συνωστισμός στο προσκύνημα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας -Ουρά... χιλιομέτρων [εικόνες]
Με αμείωτους ρυθμούς, με τους πιστούς να τρέχουν πραγματικά κατά χιλιάδες, συνεχίζεται το προσκύνημα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας που έφθασαν την Κυριακή στην Ελλάδα από την Ιταλία και έδωσαν την αφορμή για το ξέσπασμα ενός ακόμη... πολέμου. Πολιτικού και μάλιστα ακόμη και ενδοκυβερνητικού.

Η πρώτη αφορμή δόθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας έγινε υποδοχή, στο αεροδρόμιο, με τιμές αρχηγού κράτους. Η δεύτερη από την απόφαση τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας να μεταφερθούν το πρωί της Παρασκευής στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Αγιος Σάββας, συνοδευόμενα, μάλιστα, από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Εντωμεταξύ, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη ότι ως γιατρός πιστεύει στη θαυματουργική συμβολή των λειψάνων και ο οποίος παράλληλα απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, που επέκρινε τον τρόπο υποδοχής του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας και τη μεταφορά του στον «Αγιο Σάββα».«Ατόπημα του κ. Φίλη. Εγώ δεν θα μιλήσω πολιτικά. Θα μιλήσω ως γιατρός. Στα 20 χρόνια της ενεργούς ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει και για αυτό ακριβώς δεν θα 'θελα σε καμιά περίπτωση και την καύση των νεκρών γιατί θέλω να υπάρχουν τα λείψανα που με την καύση δεν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Στην κριτική του κ.. Φίλη απάντησε, περνώντας στην αντεπίθεση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας κύριε Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90».
Παράλληλα, τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν πολιτικά στελέχη των κομμάτων, λέγοντας πως τα λείψανα είναι σημαντικότερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
iefimerida