14 Μαΐου 2015

Μαρμελάδα βερύκοκο

Μαρμελάδα βερύκοκο
Υλικά
- 2 κιλά βερύκοκα
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 3 κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν πλένουμε πολύ καλά τα βερύκοκα, τα ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας πού και πού για να μην κολλήσουν. 
Εν συνεχεία ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για μια ώρα το σιρόπι, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ένα-δυο λεπτά πριν το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε μέσα και τον χυμό λεμονιού. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.