03 Ιουλίου 2015

Κώστας Σύρρος: Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

            Αναμφισβήτητα, η Ελλάδα περνά ίσως τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών. Ανεύθυνες πολιτικές αποφάσεις τείνουν να γίνουν μοιραίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε κεκτημένα, τα οποία αποκτήθηκαν με μεγάλη προσπάθεια και πολλούς αγώνες. Η Χώρα δοκιμάζεται εδώ και πέντε μήνες από μια νέου είδους πολιτική πραγματικότητα. Αδιέξοδες καταστάσεις, ασυνάρτητες σκέψεις από ναρκισσιστικές  προσωπικότητες, που πήραν στα χέρια τους τις ζωές μας, μας οδηγούν χωρίς ίχνος λογικής σκέψης σε πλήρες αδιέξοδο συμπαρασύροντάς μας σε αγεωγράφητα μονοπάτια.

            Με σύμμαχο το λαϊκισμό και την απειρία τους,  συμπαρασύρουν το θυμικό των Ελλήνων με απώτερο σκοπό να πραγματοποιήσουν τις αριστερές εμμονές τους. Αφού απέτυχαν επί πέντε μήνες να υλοποιήσουν ό, τι παράλογο και υπερβολικό υποσχέθηκαν, με περίσσιο θράσος θέτουν διλήμματα που, εάν εισακουστούν, θα «βαλκανοποιήσουν» μια Χώρα που ζει και δραστηριοποιείται για δεκαετίες στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.           Δυστυχώς, αυτή η Συγκυβέρνηση με τις αδιέξοδες αποφάσεις προσπαθεί να επαναφέρει την εθνική διχόνοια  ανάμεσα στους Έλληνες δημιουργώντας φανταστικούς «μνημονιακούς  εχθρούς». Χωρίς καμιά αιδώ προσπαθούν με τραγικό τρόπο να αυτοανακηρυχθούν «πατριώτες» και «υπερασπιστές» της Χώρας.
            Με μια αξιοζήλευτη προπαγάνδα ζητούν από τους Έλληνες να ψηφίσουν την απομάκρυνσή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουν οι πλέον ιδανικοί αυτόχειρες της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας. Και προχωρώντας πιο πέρα, ταυτίζουν μεγάλα γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας με το δίλημμα του δημοψηφίσματος προάγοντας την  «Ελληνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια».
            Όλοι μας ως Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας αλλά οι περιστάσεις και οι στιγμές δεν ταυτίζονται.  Το «Μολών Λαβέ», η Ελληνική Επανάσταση, το ηρωικό «ΌΧΙ» ως γεγονότα εμπεριέχουν ισχυρούς συμβολισμούς και αυτό είναι βέβαιο. Υπήρχε όμως ένα βασικό συστατικό, το οποίο ήταν η ομοψυχία, ο κοινός σκοπός και όχι η διχόνοια ανάμεσα στους Έλληνες. Επομένως, δεν πρέπει να  ταυτίζουν τα γεγονότα, γιατί η ίδια η Ιστορία τους διαψεύδει. Οι εποχές είναι διαφορετικές, και η στιγμή ακατάλληλη για  «παλικαράδες» που πειραματίζονται με το μέλλον μας.
            Οι περισσότεροι από εκείνους που με ευκολία μας προτρέπουν να οδηγηθούμε σε μία ρήξη, όλοι οι εκ του ασφαλούς «επαναστάτες» σίγουρα δεν θα βρίσκονται δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές. Θα έχουν φροντίσει να ανοίξουν μια επικίνδυνη ρωγμή στην ενότητα των Ελλήνων και στη συνέχεια θα απομακρυνθούν από τον κίνδυνο παρακολουθώντας  το οικονομικό ολοκαύτωμα της Χώρας.

            Αυτοί που μιλάνε για το νέου είδους «πατριωτισμό»,  καλά θα κάνουν ν’ ανοίξουν το λεξικό τους. Πατριωτισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα η Χώρα κι όχι το κόμμα, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πατριωτισμός σημαίνει να υπερασπίζεσαι τα μακροχρόνια συμφέροντα της Χώρας. Πατριωτισμός σημαίνει να θυσιάζεις την πολιτική σου φιλοδοξία για τις επόμενες γενιές και να πολεμάς ακατάπαυστα γι’ αυτό.
            Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μια πιθανή  έξοδος της Χώρας από το ευρώ θα είναι μη αναστρέψιμη. Η Συγκυβέρνηση δεν γίνεται μετά ν’ αναγνωρίσει το λάθος της και να ζητήσει συγγνώμη. Τα Ευρωπαϊκά μας κεκτημένα, τα όνειρά μας, η πατρίδα μας, οι ζωές μας, όλα θα έχουν χαθεί.
            Ελπίζω η δειλία, η ανευθυνότητα και η εμμονή σε παρωχημένα ιδεολογικά συστήματα να περάσουν στο παρελθόν σαν ένα κακό όνειρο, σαν μια παρ’ ολίγον εθνική περιπέτεια.
            Όλοι οι Έλληνες μαζί με σκέψη και υπευθυνότητα μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά αγνοώντας το Διχασμό, με τον οποίο προσπαθούν να δηλητηριάσουν την Ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα είναι μια Ευρωπαϊκή Χώρα και αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να είναι.
            Οι Έλληνες έχουν επαρκή κρίση και σωστή λογική. Έχουν αφήσει πίσω τους ένα δύσκολο παρελθόν και έχουν διδαχθεί απ’ αυτό. Μας πήρε χρόνια να ξεχάσουμε τις δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας. Κι, αν όλοι αυτοί που ανήκουν στις νεότερες γενιές, ψελλίσουν με θράσος εκφράσεις όπως «μνημονιακοί προδότες», ας ρωτήσουν κάποιους παλιότερους που θυμούνται και έζησαν τα δεινά του Διχασμού.

ΝΑΙ στην Ευρώπη,
ΝΑΙ στο κοινό μέλλον,
ΝΑΙ στην ενότητα της Χώρας!!!!





Κώστας Σύρρος