09 Ιουλίου 2015

Η «Διέξοδος» και το καλοκαίρι κοντά στα παιδιά

 Η «Διέξοδος» και το καλοκαίρι κοντά στα παιδιά
Η σχολική χρονιά μπορεί  να τέλειωσε,  η  «Διέξοδος» όμως δεν ξεχνά τους  μικρούς της φίλους του «Ελεύθερου Παιδικού  Ινστιτούτου».
Έτσι για το φετινό καλοκαίρι σχεδίασε ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που απευθύνεται σε  παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών.

Με  το πρόγραμμα αυτό  οι μικροί φίλοι της «Διεξόδου»  θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των βιβλίων μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες και την αυλή της Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης (Ράγκου 5) στο Μεσολόγγι.
Για τον μήνα Ιούλιο το πρόγραμμα ξεκινά με το βιβλίο της Μαρίας Πετκανοπούλου «Ο μικρός ζωγράφος των βράχων», μέσα από το οποίο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την προϊστορική τέχνη των σπηλαίων, και θα συνεχιστεί με το βιβλίο της Άλκης Ζέη και της Σοφίας Ζαραμπούκα «Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων», με το οποίο θα περιηγηθούν  στα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από τον υπεύθυνο και εξειδικευμένο συνεργάτη της «Διεξόδου» Γρηγόρη Δουλιώτη, Φιλόλογο, MSc Πολιτιστικής Διαχείρισης και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της φιλολόγου και υπεύθυνης της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης Μαρίνας Κατσάνου την Πέμπτη 16 Ιουλίου και την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 στις 7 το απόγευμα.
 Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, για το οποίο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, πραγματοποιούνται καθημερινά, (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» (Αθ. Ραζη-Κότσικα 23) από τις  11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι  και  από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ και μόνο με προσωπική παρουσία του ενδιαφερόμενου γονέα.