29 Σεπτεμβρίου 2016

Έγκριση Ο.Χ.Ε. από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το Στρατηγικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) το οποίο συντάχθηκε από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας, αφορά επενδύσεις και υποδομές στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

   Το θέμα της ημερήσιας διάταξης, εισηγήθηκε στο Π.Σ. η ΑντιπεριφερειάρχηςΑιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σολδάτος.
   Η έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, σηματοδοτεί την έναρξη οριστικοποίησης των διαδικασιών ωρίμανσης δράσεων για ένταξη έργων, που στόχο έχουν την ανάδειξη και ανάπτυξη της θαλάσσιας και παραθαλάσσιας περιοχής στην οποία αναφέρεται η Ο.Χ.Ε.

Αποτελεί δε καινοτομία για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας και το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, καθώς η τελική υλοποίησή του θα προσδώσει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή.