01 Δεκεμβρίου 2016

Αποτελεί ενδεδειγμένη λύση η τοποθέτηση παιδικής χαράς πάνω στην υφιστάμενη πλατεία;


Αγαπητό katochi news,
Οι εμπνεύσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με την αισθητική “αναβάθμιση” της Κατοχής, κατά πως φαίνεται συνεχίζονται. Μετά την αξιοθρήνητη “παρέμβαση” με επέκταση μέρους των πεζοδρομίων στο κάτω μέρος της πλατείας προ το ποτάμι η οποία ονομάζεται “πεζοδρόμηση” (!) και διεκδικεί βραβείο αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, έρχεται η ώρα τοποθέτησης παιδικής χαράς πάνω στην υφιστάμενη πλατεία!

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό έχει συζητηθεί στη δημοτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, αλλά πρωτίστως προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση και βιαστική και μη ενδεδειγμένη είναι. Σε ολόκληρο το Δήμο μας και όχι μόνο, καμιά παιδική χαρά δεν είναι τοποθετημένη επί κεντρικής πλατείας, ούτε αυτό είναι η σωστή λύση κατά πρώτον. Κατά δεύτερον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αλλοίωσης και καταστροφής της υφιστάμενης πλατείας καθώς και των προοπτικών ανάπλασής της.
Το αρχιτεκτονικό και αισθητικό αποτέλεσμα θα είναι αμφιβόλου ποιότητας. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι επιβάλλεται τώρα και πριν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, να αναζητηθούν άλλοι χώροι – που υπάρχουν – και ενδεχομένως θα προταθούν από τη δημοτική κοινότητα και του κατοίκους.
Ακούστε επιτέλους και κάποιους που θα σας κάνουν σοβαρές προτάσεις και μην στέκεστε στο ποιος το προτείνει…
Ανοικτό πνεύμα και συνθετική αντίληψη χρειάζεται ώστε να μην οδηγηθούμε, σε λίγο καιρό, στο περιβόητο «ράβε ξήλωνε» όπως συμβαίνει σε όλα τα παρεμφερή έργα που υλοποιεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»