08 Μαρτίου 2017

Περί «ανυποληψίας» και άλλων δηλώσεων του κ. Παν. Παπαδόπουλου


   Ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος στην πρόσφατη ανακοίνωσή του σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προφανώς για μια ακόμη φορά επιχειρεί να παραπληροφορήσει τους δημότες, παραθέτοντας μιας σειρά ανακριβειών και αστήρικτων επιχειρημάτων σε μια προσπάθεια  ν’ αποσείσει ευθύνες, ελλείψεις και παραλείψεις παλαιοτέρων ετών, οι οποίες μάλιστα τον αφορούν άμεσα καθώς υπήρξε Πρόεδρος και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου κατά τα έτη 2009 έως 2013.

Υπενθυμίζεται λοιπόν στον ίδιο αρχικά, ότι ρόλος και σκοπός των αιρετών εκπροσώπων είναι να καλύπτουν ανά πάσα στιγμή θέσεις ευθύνης και όπου αυτό απαιτηθεί. 
   Το «αστρονομικό ποσό» των 40.000 ευρώ που επικαλείται υποτιμητικά ο κ. Παπαδόπουλος, ανταποκρίνεται στις πραγματικές και ρεαλιστικές δυνατότητες καθώς και τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες. Αλήθεια οι «φαραωνικού» τύπου δικοί σας προϋπολογισμοί τι αποτελέσματα είχαν;; Τι απέφεραν στο Λιμενικό χώρο του Μεσολογγίου;;
Αναφορικά με το master plan, επίσης υπενθυμίζεται στον κ. Π. Παπαδόπουλο ότι τα δυο τελευταία χρόνια, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ήταν εκείνο που είχε τη βούληση να δρομολογήσει δράσεις και ενέργειες που μέχρι της θητείας του ήταν άγνωστες έννοιες. Αλήθεια η εικόνα του λιμανιού Μεσολογγίου είναι η ίδια;;;
Το ερώτημα περί «Μαρίνας» πραγματικά προκαλεί έντονο προβληματισμό ως προς τη σκοπιμότητά του. Κι αυτό, γιατί θεωρητικά ο ίδιος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι κανένα μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν προεδρεύει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Μαρίνα Α.Ε.».
Σχετικά με την «ανυπαρξία» βούλησης είσπραξης των οφειλομένων, παρακαλείται να προσέλθει ο ίδιος προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τα όσα «καταγγέλλει» χωρίς κανένα  στοιχείο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αναφορά του εμπεριέχει εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων καθώς – εν τάχει – γίνεται γνωστό ότι έχουν συνταχθεί βεβαιωτικοί κατάλογοι αλλά και έχουν αποσταλεί εξώδικα προς οφειλέτες.
Σε ότι αφορά τους απολογισμούς, γίνεται γνωστό ότι ο Απολογισμός του έτους 2015 έχει ήδη ψηφισθεί, ενώ για το έτος 2016 αναμένεται η έγκρισή του. Στους απολογισμούς δε των τελευταίων ετών θα πρέπει να προστεθεί το πόρισμα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών που ήδη διενεργήθηκε και θ’ αποδώσει στον κάθε ένα, τις ευθύνες που του αναλογούν. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα αναμένονται με ενδιαφέρον από κάθε πλευρά.
Τέλος, αναφορικά με την  επισήμανση περί πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής από τη Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ας αναζητήσει ο ίδιος ευθύνες αρμοδίως. Συνήθως ανήκουν στον «παραδίδοντα» και στον υπερκείμενο αυτού φορέα (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) παρά στον «παραλαβόντα», ο οποίος ούτως ή άλλως φρόντισε να «τρέξει» τις αυτονόητες διαδικασίες προκειμένου το Λιμάνι Μεσολογγίου ν’ αποκτήσει τη (δικαιωματική) αίγλη που στερήθηκε επί σειρά ετών ή ακόμη και δεκαετιών. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο όχι μόνο δεν αποποιείται την «κληρονομιά» που του παραδόθηκε και από τη διοίκηση του κ. Παπαδόπουλου, αλλά αντιθέτως επιδιώκει την αποδοχή των θετικών στοιχείων της με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την αξιοποίηση της Λιμενικής ζώνης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Παναγιώτης Σταράμος