03 Αυγούστου 2017

Το Καλοκαίρι Εκείνο ….


 Το Καλοκαίρι Εκείνο ….
Που τα χωριά μας αναζωογονούταν από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τον τότε φτωχών  Προέδρων ( ανταμώματα ,μουσικές ,αγώνες κλπ )….είναι περασμένα μεγαλεία.

Τι να πούμε για σήμερα… ότι είναι ντροπή τους που βούλωναν επιλεκτικά  μια στις τρεις τρύπες του δρόμου για το Διόνι, μα πως τα κατάφεραν έριχναν κορόνα γράμματα  για πια θα βουλώσουν ; η το έκαναν επίτηδες για να αποτρέψουν τους επισκέπτες  και να δυσφημίσουν το Διόνι  μειώνοντας και  το φεστιβάλ του KITESURF… θερμότατα συγχαρητήρια στους ακούραστους διοργανωτές δεν έχουμε λόγια να τους ευχαριστήσουμε για την αφιλοκερδώς  διαφήμιση και αξιοποίηση του  … παρ όλες αυτές τις αντιξοότητες παραθερίζουν στο Διόνι και Αυστριακοί και Γάλλοι τουρίστες εδώ και 20 ημέρες.  Η Ναύπακτος απέκτησε οργανωμένο χώρο για kitesurf αλλά και πολλά άλλα θαλάσσια αθλήματα, στην περιοχή του Πούντου, στο Γρίμποβο Ναυπάκτου…. Μπράβο τους .
 Αυτό σημαίνει ότι  το Διόνι βρίσκεται εκτός του πεδίου ενδιαφέροντος  των αρχών όπως και η Κατοχή χωρίς καμία πολιτιστική εκδήλωση … μιλάμε για τα Αυτονόητα ότι πρέπει να έχουμε δρόμους , πλατείες ,καθαριότητα, πλακόστρωτα  , καθαρισμός ιστορικών μνημείων ,καθαρισμός ελεύθερων χώρων εντός σχεδίου πόλεως ,καθαρισμός όχθης Αχελώου από γέφυρα έως διώρυγα ,παιδικές χαρές , γήπεδα  ( γιατί Κύριε  Διαμαντόπουλε εξαφανίστηκε το γηπεδάκι μπάσκετ Κατοχής , από 8 έμειναν 4,  από την στιγμή που προϋπήρχε;  )  κλπ  …αλλά όλα αυτά σταματούν έως την απέναντι όχθη του  Αχελώου …
Δεν μπορούμε να χειροκροτούμε για τα αυτονόητα ,αυτά τα κάνουν οι γλείφτες και οι ρουφιάνοι για να εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα και η νεκρωμένοι συνείδηση τους κάνει να κοιμούνται ήσυχα… δεν εξαργυρώνουμε τα δικαιώματα μας με τις υποχρεώσεις  σας , δεν θέλουμε ρουσφέτι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι να συμφιλιωνόμαστε η να παρασύρουμε και τους άλλους  στην κατάντια της  παρακμής  αλλά  θα πρέπει να ξαναγίνει αναδιανομή έργων για να πάρουν και οι ασθενέστεροι   . Η Κριτική μας δεν γίνεται με νοσταλγία να επαναφέρουμε τις παλιές καλές  αναμνήσεις άλλα να φωτίσει αυτήν την στιγμή .
 Αντιπλημμυρικά έργα θα γίνουν στο Ευηνοχώρι  , φοινικιά ,αεροδρόμιο και Μεσολόγγι λιμάνι  και ο Αχελώος που  ανήκει στο Εθνικό Πάρκο βογκεί από το κλείσιμο της μπούκας  και αφήνετε στην μοίρα του… ωραία επιλεκτική όραση  . Την Δευτέρα  7 Αυγούστου με την πανσέληνο  ο αρχαιολογικός χώρος Οινιάδων (Νεώσοικοι),  θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από 21.00 έως 24.00 . ……. έχει διοργανωθεί κάποια εκδήλωση στης Οινιάδες; Αλλά μάλλον  όχι  ….τότε  ας να πάρουμε ένα σουβλάκι μια πίτσα και μια μπύρα για να θαυμάσουμε το νυχτερινό θέαμα .Σε άλλα μέρη διαθέτουν ιδέες και  βρίσκουν χρήματα για κινητοποίηση τις κοινωνίας και την αξιοποίηση του τόπου να σκεφτείτε ότι ο Δήμος του Μιλάνου  αποφάσισε την επανασύνδεση των παλιών καναλιών  έως  το 2022 με τον Πάδο για μια νέα Βενετία …..αυτό το χειροκροτείς.
Εισπράττετε τόσα χρήματα από την Κατοχή  ΣΑΤΑ, Δημοτικά Τέλη διαμέσου ΔΕΗ και από την Ενοικίαση των χωραφιών… πόσα άλλα θέλετε για τους μετά τον Αχελώο για να μην εθελοτυφλείτε ………. Γεώργιος Καλόκληρος