19 Νοεμβρίου 2017

ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝΤΑΣ

                                                  
Ότι οι πολίτες είναι υπεύθυνη για όλα ακόμα και για απερισκεψίες ,αμορφωσιά, ελλείψεως συνείδησης και υπευθυνότητας.
Θεμιτό και νόμιμο είναι όταν προϋπάρχουν αυτά…. αλλά ποιοι είναι υπεύθυνοι για όλες αυτές τις παραλείψεις; Μήπως  έχουν υπογραφή με όνομα και επώνυμο? Βεβαίως ο πολίτης με την υπογραφή του  υποβάλει την καταστροφή του η δε υπεύθυνοι την αθώωση τους  με το σύνηθες θα αναζητηθούν οι λόγοι και  οι ευθύνες θα επιμερισθούν  . Ναι θα επιμεριστούν οι άδειες που χορηγηθήκαν για το χτίσιμο στο ρέμα η νομιμοποίηση του παράνομου το κομματικό κέρδος  και η αμέλεια των υπευθύνων γιατί δεν έκανε σχεδιασμό η τον είχε στα συρτάρια για πυρκαγιές και πλημμύρες. …. Και ο πολίτης πληρώνει τα σπασμένα χάνοντας την περιουσία του και κλαίγοντας νεκρούς και έρχεται το Κράτος να σου απαλύνει τον πόνο και την απόγνωση με μια μέρα εθνικού πένθους και ένα πεντοχίλιαρο .
Οι  υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο από Πρωθυπουργούς ,Υπουργούς  Προστασίας ,Περιφερειάρχες ,Δημάρχους  και Υπαλλήλους του Κράτους εκ των οποίων άλλοι έχουν εκλέγει και άλλοι διοριστεί  οι οποίοι δεν έκαναν σωστά την δουλεία τους μη εφαρμόζοντας την νομιμότητα  και οι πολίτες τους πληρώνουν αδρά κάθε μήνα χωρίς καθυστέρηση . Ποιοι επιδιώκουν  το λάδωμα  και την παρανομία  οι ανύπαρκτοι ,τεμπέληδες ,ρουφιάνοι και γλύφτες  δοκιμάζοντας τις αντοχές  του Κράτους  και αυτοί του Κρατικού μηχανισμού που το αποδέχονται έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτούς που το επιδίωκαν  και όταν έρχεται η καταστροφή φτιάχνουμε και μια ΕΔΕ για αθώωση και το γλυκό έδεσε ….Μεταρρυθμίσεις κάνουμε τόσα χρόνια για αλλαγή προσώπων ( βάζω δικούς μου )  χωρίς να ξέρουμε ότι Μεταρρύθμιση είναι αλλαγή προσανατολισμού και προσέγγισης των πραγμάτων .

Ζούμε σε μια πολιτική άπατη και φαυλότητα  που για μην αναλάβει τις δικές της ευθύνες  τις φορτώνει στον προηγούμενο και προχωράμε με την  αδράνεια .Σαν κοινωνία ψυχορραγούμε κοιτάζοντας τους νεκρούς περιμένοντας δικαίωση και φοβούμενοι ότι η   προσδοκία μας  θα εξυπηρέτηση άλλων όνειρα και ελπίδες  . ΥΓ στην περιοχή μας το μόνο αντιπλημμυρικό έργο που γίνετε εδώ και χρόνια είναι το αυλάκι στην  Φοινικιά…. Γεώργιος Καλόκληρος