27 Φεβρουαρίου 2018

ΒΑΛΤΙ


















. Οικογένειες δουλεύοντας  ανταπεξήλθαν να ζήσουν να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους με τα μεροκάματα του Λεσινίου . Ήταν το όνειρο του κάθε εργαζομένου .
Παίρνοντας τον δρόμο προς Αστακό στρίβεις αριστερά υπάρχει πινακίδα  προς Βαλτί πριν το γεφύρι του Αγίου Δημητρίου προχωρείς πάντα ευθεία σε ασφαλτόδρομο σε ορισμένα σημεία δυστυχώς έχει λακουβίτσες ο δρόμος ,παρ όλο που έχει αυξημένοι κυκλοφορία από αγρότες , κτηνοτρόφους , ψαράδες και από  κάποιους επισκέπτες,  σε 15 λεπτά φτάνεις ταξιδεύοντας μέσα στον απέραντο κάμπο του Λεσινίου και από ένα σημείο και μετά σε συνοδεύει ο ποταμός του Αγίου Δημητρίου και δίπλα στο ποτάμι βλέπεις παλιά κτίρια εγκαταλειμμένα η έχουν μετατραπεί σε στάβλους παλιά καΐκια παρατημένα στο ποτάμι θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές  ,έως ότου φτάσεις στο λιμάνι,  ποιο λιμάνι απλώς δένουν στην γέφυρα και στα παλούκια τα καΐκια  ,του ποταμού 200 μέτρα πριν της εκβολές του  και περνάς από την μια όχθη στην άλλη από μια παλιά σιδερένια γέφυρα για να ανεβείς στον  λόφο που είναι τα παλιά κτίσματα .
Αξίζει τον κόπο να το επισκεφτούμε  γιατί…. Είναι ωραίο ,χαρακτηριστικό ,ζηλευτώ από όλους τους άλλους… άλλη μια μοναδική ομορφιά της περιοχή μας  ..….  Είναι η νεώτερη ιστορία του τόπου μας και βγάζοντας την στην επιφάνεια διασώζεις την κληρονομιά και δημιουργείς και νέες θέσεις εργασίας  και καλό θα ήταν να μην πάει και αυτή  χαμένη( εδώ φτιάχνουν μουσείο της καπναποθήκες του Αγρινίου ) .Ας φροντίσουν  οι Αρμόδιοι  να μην εξαφανιστεί αυτή η ομορφιά και ιστορία βουλώνοντας της λακκούβες  , διατηρώντας τα κτίρια  και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αξιοποίηση του ….. Γεώργιος Καλόκληρος