04 Αυγούστου 2014

Γνωρίζοντας τους Μετοίκους [ τραγούδι "καληνύχτα σου μιλάω"] katochi News & Oiniades On Air

Οι Μέτοικοι είναι ένα μουσικό σχήμα,που συγκροτήθηκε το 2014.


Το όνομα Μέτοικοι έχει τη σημασία του μετανάστη και στην Αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνος,που κατοικούσε στα όρια μιας πόλης-κράτους χωρίς να κατάγεται απο αυτή, κατά κύριο λόγο δεν είχε πολιτικά δικαιώματα αλλά ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει φόρους.

To σχήμα αποτελείται από τέσσερα μέλη΄πρόκειται για τους Κώστα Πλακίδα,Γιώργο Καλόκληρο, Γιώργο Μεταξά και Έφη Σκεύη.
Γύρω στα τέλη του 2012 ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σε διάφορους χώρους της περιοχής τους με επιθυμία και στόχο να εκφράστούν μεσα απο δικά τους τραγούδια γεγονός που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορώντας διαδικτυακά το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο "καληνύχτα σου μιλάω"σε στίχους και μουσική του Κώστα Πλακίδα.
Με αρκετό υλικό για τη συνέχεια οι Μέτοικοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένο είδος μουσικής και "παίζουν"με ετερόκλητα στοιχεία μουσικής και λόγου.
Λίγα λόγια για τον καθένα τους:
Ο Κώστας Πλακίδας από την Κατοχή ερμηνευτής του σχήματος παίζει ένγχορδα μουσικά όργανα με δεξιοτεχνία στο μπουζούκι και στην κιθάρα.Αυτοδίδακτος ως τα είκοσι χρόνια του εργάζεται ώς μουσικός με μεγάλη αγάπη για την σύνθεση και παράλληλα διδάσκει μουσική.Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αρμονίας,αντίστιξης,φόυγκα,φωνητικής καθώς και μουσικής κινηματογράφου
Ο Γιώργος Καλόκληρος καταγόμενος από την Κατοχή έδειξε απο νωρίς το πάθος και το ταλέντο του για τον ρυθμό και παίζει κρουστά.Εχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ηλεκτροακουστικής κιθάρας και φωνητικής.
Ο Γιώργος Μεταξάς από την Κατοχή φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου.Επίσης ξεκίνησε απο μικρή ηλικία μαθήματα κλασικής και ηλεκτροακουστικής κιθάρας τελικά τον κέρδισε η ηλεκτρική με την οποία ασχολείται μέχρι και σήμερα.
Η Έφη Σκεύη από τον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου φιλόλογος και αυτοδίδακτη στο τραγούδι υπογράφει κάποια απο τα λόγια τραγουδιών των Μετοίκων


Καλή επιτυχία!
Katochi News
Oiniades On Air